Nieuws

Probin pakt door

Na de overname van Transferro door Zevij-Necomij heeft Probin besloten als zelfstandige formule verder te gaan. Probin was tot nu toe een formule van Transferro. Er is een bestuur ingesteld en een coöperatie opgericht en dus staat de formule per 1 januari 2024 volledig op eigen benen. Probin versterkt tevens haar marktpositie met de uitbreiding van twee nieuwe leden: Van Rossum ijzerhandel uit Zwolle en Van de Fliert uit Barneveld.

Met dit gegeven komt er een einde aan de onduidelijkheid omtrent de voortzetting van Probin. ‘Van stoppen is nooit sprake geweest’ zegt Cor Ceelen, bestuursvoorzitter van Probin. ‘Alle ‘koppen’ stonden van meet af aan dezelfde kant op en we stemden unaniem voor de continuering van de formule. Er is de afgelopen weken hard gewerkt om een strakke basis neer te zetten. Een speerpunt was om de formule interessanter te maken voor nieuwe deelnemers. Zo hebben we keuzes gemaakt op het gebied van leveranciers en marketing en zijn de toelatingseisen onder de loep genomen. En met resultaat! De nieuwe formule-eisen bieden o.a. Van Rossum en Van de Fliert de mogelijkheid om hun professionele groeiambities waar te maken’, aldus Ceelen.

Eigenaar, Luciën van Rossum zegt: ‘We hebben een gevestigde naam in Zwolle en omstreken en die willen we niet zomaar te grabbel gooien. De nieuwe formule-eisen bieden de mogelijkheid -om met gedeeltelijk behoud van eigen naam- ons meer te richten op de professionele markt. Daarnaast kunnen we meeliften op de centraal geregelde marketing’. Eigenaar Jan Evert van de Fliert deelt deze mening en vult aan: ‘Onze accountmanagers zijn dagelijks bij productiebedrijven in de bouw en industrie te vinden. Door de aansluiting bij Probin kunnen wij ons assortiment professioneler inrichten en deze klanten beter bedienen’.

Ondanks twee nieuwe toetreders kiest het Probin-lid CarpentierMooren (Aalsmeer/Roelofarendsveen) voor een andere koers. Zij ondernemen nu onder twee formules en hebben besloten in 2024 enkel verder te gaan met de formule CarpentierMooren.

Over de nieuwe toetreders
Van Rossum ijzerhandel is een familiebedrijf dat haar oorsprong kent sinds 1843. Gestart als kuiperij/smederij in de binnenstad van Zwolle en inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde shop voor ijzerwaren, A-merk gereedschappen en inbraakbeveiliging.

Van de Fliert is een heus begrip in Barneveld en omstreken. Het familiebedrijf is in 1872 gestart met de verkoop van ijzerwaren en gereedschappen. Anno 2023 zijn zij uitgegroeid tot een allround technische groothandel voor de professional die zich richt op techniek en inbraakbeveiliging.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cor Ceelen, bestuursvoorzitter Probin, ceelen@probinsoest.nl

Brievenbussen

Brievenbussen zijn in verschillende vormen, maten en soorten, zoals gewone-, pakket- en opvangbrievenbussen.

Onze producten zijn natuurlijk het beste te beoordelen als je het zelf kunt zien én vasthouden.
Kom een bezoekje brengen in onze showroom op de 1e etage. Ons team staat je graag te woord.

      

Nieuw bij Probin: Redbrick Pulse Overnose

Comfortabele en duurzame Steel Blue werkschoenen

Gemaakt voor jou Je meest waardevolle bezig is je gezondheid. Slechte schoenen zorgen voor irritatie, leiden je af van je werk en kunnen pijn veroorzaken in je hele lijf. Bij iedere stap vangen je werkschoenen tot twee keer je lichaamsgewicht op in kracht. Met de juiste schoenen mag je minder vermoeidheid en meer productiviteit verwachten. Deze comfortabele werkschoenen zorgen voor een betere lichamelijke gezondheid.

Southern Cross werkschoenen

Steel Blue Southern Cross-schoenen zijn inmiddels een icoon. De geschulpte enkelsteun is direct herkenbaar als kwaliteitskenmerk bij elke bouwklus.

Echt vakwerk heeft een sterke basis nodig. Elk paar Steel Blue-schoenen is voorzien van ons gepatenteerde Ortho Rebound® footbed en Trisole® Comfort Technology voor de hele dag lang comfort. Bovendien zorgt de enkelsteun in het Southern Cross-assortiment voor bewegingsvrijheid met hetzelfde gegarandeerde comfort dat je van Steel Blue mag verwachten. De zwarte Southern Cross Zip is voorzien van GraphTEC™-technologie.

 

Southern Cross Zip Scuff Sand S3

De Southern Cross Zip Sand is een 150 mm hoge S3 werkschoen met een geschulpte, gepolsterde kraag voor meer bewegingsvrijheid. Deze veiligheidsschoen is vervaardigd van hoogwaardig waterafstotend leer, heeft een stalen neus die bestand is tegen 200 joules en een industriële ritssluiting, zodat je met de veters ervoor kunt zorgen dat de schoenen perfect zitten en de rits kunt gebruiken om de schoenen makkelijk aan en uit te trekken.

 

Parkes Zip Scuff S3

Vaak je veiligheidsschoenen aan- en uittrekken? De Parkes ZIP heeft een ritssluiting om de instapopening te vergroten en snel in en uit te kunnen stappen.

 

Vernieuwd Rotec assortiment

Ben jij als professioneel of klusser op zoek naar kwaliteit bewerkingsgereedschap zoals houtboren, steenboren, metaalboren en zaagjes? Kom dan bij ons langs of neem contact met ons op.

Kenmerkend voor Rotec is het brede assortiment aan gereedschappen voor de metaalbewerkende industrie, de houtbewerkende industrie en de bouwsector. Voor elke doelmarkt is er een zeer ruime keuze aan kwalitatief hoogwaardige gereedschappen.

Het programma is niet alleen actueel en afgestemd op de vraag vanuit de markt, maar ook daadwerkelijk op voorraad en leverbaar!

 

 

 

 

 

25 jarig jubileum

Onlangs vierde Cor Ceelen zijn 25-jarige jubileum als eigenaar van Probin Soest, gespecialiseerd in onder meer ijzerwaren en (elektrische) gereedschappen voor vooral de zakelijke markt. Afgelopen jaren is de Probin-keten gegroeid naar in totaal 15 vestigingen in heel Nederland. In dit zakenverhaal kijken we, samen met de even vriendelijke als vakkundige jubilaris, terug op zijn ’35 jaar in de ijzerwaren’ en blikken we vooruit.

Hoe en wanneer begonnen in jouw vakgebied?

“In 1987, direct na mijn militaire dienst, heb ik eerst 4 jaar met veel plezier gewerkt bij een gespecialiseerde ijzerwarenzaak op een winkelcentrum in Barneveld. Vervolgens ging ik in 1991 als verkoopadviseur aan het werk bij de Provak-vestiging van de ijzerwarenhandel Hooijer aan de Soesterbergsestraat in Soest. We leverden daar voor 80% aan particulieren en voor 20% aan zakelijke klanten. In 1998 heb ik het bedrijf overgenomen en in 2008 zijn we verhuisd naar waar we nu zitten: op de Nijverheidsweg 11 in Soest. We hadden toen 2 formules. Met de formule Provak waren we hoofdzakelijk particulieren van dienst, onder meer op het gebied van ijzerwaren en klein handgereedschap. En met onze formule Probin richtten we ons op de bouw en industrie. Sinds 5 jaar hebben we uitsluitend de formule Probin. Dat is lekker duidelijk voor klanten. Inmiddels leveren we voor 80% aan zakelijke klanten waaronder ZZP’ers, bouw- en aannemingbedrijven en installatiebedrijven en voor 20% aan particulieren.”

Lees het ZakenVerhaal van Cor: http://bit.ly/corceelen

“VAKKUNDIG ADVIES EN SERVICE ZIJN VOOR ONZE KLANTEN EN ONS HEEL BELANGRIJK”

Veilig gebruik van PU-producten

Vanaf 24 augustus zijn nieuwe opleidingseisen verplicht voor professionele en industriële toepassers van diisocyanaten. Probin-partner CPG Nederland biedt jou de kans om gratis deze opleiding te volgen en vóór 24 augustus jouw certificaat te bemachtigen. Vanaf 24 augustus zijn nieuwe opleidingseisen verplicht voor professionele en industriële toepassers van diisocyanaten. Diisocyanaten worden gebruikt als bouwstenen voor de productie van polyurethaanen en zijn te vinden in lijmen, kitten, coatings, elastomeren en schuimen en veel andere bouwproducten. Op 4 augustus 2020 is in het Publicatieblad van de Europese Unie een nieuwe beperking op diisocyanaten gepubliceerd. Deze verordening is gericht op overgevoeligheid van de luchtwegen en de huid die door diisocyanaten kan worden veroorzaakt. De nieuwe restrictie vereist opleiding voordat relevante producten die diisocyanaten bevatten verwerkt mogen worden. Om ervoor te zorgen dat werknemers veilig met diisocyanaten kunnen blijven werken, zullen vanaf 24 augustus 2023 en vervolgens om de vijf jaar, nieuwe opleidingseisen verplicht worden voor professionele en industriële toepassers van producten met een totale concentratie monomeer-diisocyanaat van meer dan 0,1%.

Opleiding vereist voor verwerkers

Uiterlijk op 24 augustus 2023 moeten alle professionele of industriële verwerkers van producten die diisocyanaten bevatten, zoals bijvoorbeeld purschuim, een toepassingsopleiding volgen en vervolgens een certificaat ontvangen dat verder gebruik toestaat.

Hoe ontvang ik mijn certificaat?

Handelvereniging ISOPA/ALIPA en een aantal partners uit de industrie organiseren een uitgebreid opleidingsprogramma om het veilige gebruik van diisocyanaten voor fabrikanten en professionele gebruikers te garanderen. De verstrekte opleiding is momenteel beschikbaar in het Duits, Engels, Nederlands, Italiaans, Frans en Spaans.
Probin-partner CPG Nederland, leverancier van PU-producten van de productmerken illbruck en Nullifire, biedt partners en klanten de mogelijkheid om aan de opleidingseisen te voldoen. Met onderstaande vouchercode is de ISOPA-training gratis te volgen, waar die normaal voor iedere deelnemer kosten met zich meebrengt. Voor aanvullende informatie over de Europese verordening en opleidingsmateriaal (in het Engels) kun je terecht bij FEICA (Federation of European Adhesives and Sealants Industry). Kijk voor productgerelateerde vragen of technische ondersteuning op cpg-europe.com of stel jouw vragen aan onze professionals in de Probin-vestiging.

Arnold dubbel feest

Arnold is voor de meeste onder ons een bekend gezicht, maar wat weten jullie over Arnold?

25 jaar werkzaam:

Arnold is een loyale, trouwe en super attente, vriendelijke collega die niet meer weg te denken is binnen ons team. Maar ook het vertrouwde gezicht voor onze klanten, die hem al uit de Provak tijd kennen van de Soesterbergestraat.

Hij is begonnen als weekendhulp bij Hooijer aan de Soesterbergsestraat en heeft zich toen opgewerkt naar all-round verkoper. Binnen Probin Soest regelt hij al jaren de inkoop van ons assortiment. Heb je een vraag over je bestelling? Dan weet Arnold hier alles van. Je kan Arnold bereiken via inkoop@probinsoest.nl 
(Behalve op donderdag want dat is zijn vrije dag)

 

Arnold ziet Abraham:

Op 21 maart is Arnold 50 jaar geworden. Met een versierd kantoor en een Abraham in de winkel was het een feestelijke dag.

Namens het team van harte gefeliciteerd en op naar het volgende jubileum!

Barton, Gino, Luc, Owen, Sven, Thijs, Cor en Colinda

Valbeveiliging, wat heb ik precies nodig?

Om veilig en op de juiste manier valbeveiliging te gebruiken is het eenvoudig om het op te splitsen in 3 onderdelen:

1. Harnas
2. Valbeveiliging
3. Ankerpunt

1. Harnas

Het harnas dient voorzien te zijn van minimaal 1 connectiepunt op de rug
tussen de schouderbladen en eventueel een connectiepunt op de borst
waar de valbeveiliging aan kan worden vast gemaakt. Afhankelijk van de
werkzaamheden kan gekozen worden voor bevestiging op de rug of de borst.



Doe ook mee en geef gereedschap

Wij zijn al geruime tijd inzamelpunt voor Betuwe Wereldwijd. Gebruikte gereedschappen kunnen bij ons worden afgegeven en krijgen dan een ‘tweede leven’. Betuwe Wereldwijd haalt ze op en knapt ze indien nodig op, voordat ze worden verscheept naar Afrika.

Zo werd recent een grote partij gereedschappen naar een vakschool in Songea, Tanzania, getransporteerd. De school kon dankzij die spullen het techniekonderwijs voortzetten en zelfs weer leerlingen aannemen.

Bij Betuwe Wereldwijd werkt onder anderen Frank Kramer uit Soest. voortdurend aan nieuwe projecten. De inzamelbak bij Probin staat er permanent, zodat klanten en bezoekers er altijd (overbodig) gereedschap in kunnen deponeren. Timmermans-, elektriciens-, metselaars-, metaalbewerkers- en land- en tuinbouw gereedschap wordt grondig opgeknapt en komt goed van pas bij vakopleidingen, coöperaties en startende ondernemers in Afrikaanse landen.

Grotere machines, naai- en breimachines, fietsen en computers haalt Betuwe Wereldwijd thuis op: tel. 0345-515640. Voor meer info lees hier meer. https://www.betuwewereldwijd.nl/

12345